Translate

zaterdag 12 januari 2013

Aankomst


Woensdag 9 januari vertrok het vliegtuig om half 9 ’s ochtends vanaf Schiphol naar Detroit. Ik vloog samen met een andere studente bedrijfskunde van de Radboud Universiteit die ook gaat studeren aan de Universiteit van Dayton (ofwel: UD). De vlucht duurde ongeveer 8 uur en alles verliep volgens plan. Eenmaal in Detroit aangekomen moesten we door een aantal controles. Dit ging allemaal zonder problemen maar ons tweede vliegtuig had wel vertraging. Vanaf het vliegveld in Dayton namen we de bus naar de universiteit. Helaas was het kantoor waar wij de sleutel voor onze appartementen konden ophalen net gesloten (alles sluit hier om 16.30). Omdat allen Amerikaanse studenten pas dit weekend weer terugkomen van vakantie konden wij ons appartement niet in. Onze contactpersoon was gelukkig nog wel aanwezig en gaf ons uiteindelijk de sleutel van een guesthouse waar wij voor één nacht konden verblijven. Het huisje ziet er heel leuk uit van buiten, maar van binnen is het redelijk pauper. In het guesthouse verbleven verder nog een Chinese professor en een Amerikaanse studente. De Amerikaanse studente was erg aardig en liet ons meteen de buurt zien en waar we wat boodschappen konden doen voor de volgende ochtend.

Het guesthouse
 


Donderdag begon om negen uur de eerste introductie. Door de jetlag was ik echter al om zes uur wakker en had ik dus genoeg tijd om nog boodschappen te doen en rustig te ontbijten. Eenmaal in de introductiehal aangekomen zagen we dat half Azië ook aanwezig was. Er zijn ongeveer 300 internationale studenten, waarvan verreweg de meeste uit China, Japan en Saoedi-Arabië. Deze studenten zijn hier voornamelijk voor een Intensive English Program. Met ongeveer 10 uitwisselingsstudenten uit Europa zijn wij dus verreweg in de minderheid. Tijdens de introductie ontmoette in ook mijn franse kamergenoot: met een lengte van 2,07 m is hij niet te missen ;). Na de introductie kon ik eindelijk mijn sleutel ophalen en het appartement in. Ons appartement is de nieuwste van de campus en super chill: enorme koelkast, twee badkamers, grote slaapkamers en een hoog plafond.

Ons appartement
 



Omdat de studenten uit Azië nauwelijks te verstaan zijn, trekken de Europese uitwisselingsstudenten veel met elkaar op. Donderdagavond zijn we met zijn allen wezen uit eten bij Smashburger. De eerste en enige burger tot nu toe!

fotomomentje na Smashburger
Vandaag was de tweede introductiedag. Deze meetings zijn niet echt spectaculair en gaan voornamelijk over zaken als cultuurverschillen etc. Gelukkig waren we vandaag al om 13.00 klaar en dingen we ’s middags doen wat we wilde. De campus beschikt over en nieuw sportcomplex inclusief een zwembad. Alle uitwisselingsstudenten kunnen hier gratis gebruik van maken. Ik ben samen met een andere internationale student naar het zwembad geweest met het plan om baantjes te gaan trekken. Uiteindelijk hebben we voornamelijk in de jacuzzi gezeten…

Onderweg van zwembad terug naar appartement
Het weer is hier trouwens beter dan verwacht. Vorige week was er nog veel sneeuw gevallen, maar vandaag was het 16 graden en morgen zelfs 19 graden! Volgende week wordt er echter weer sneeuw verwacht. Dit weekend zullen allen Amerikaanse studenten arriveren op de campus en wordt het super druk. Daarover later meer!