Translate

vrijdag 22 maart 2013

Miami & Co

De laatste update is alweer meer dan een maand geleden, dus hierbij een overzicht van de dingen die ik de afgelopen maand gedaan heb.

Nadat we in januari naar Indianapolis waren geweest voor een NBA game van de Indiana Pacers vs. Houston Rockets, wilde ik ook graag een NHL game zien. Gelukkig speelt er een NHL team in Columbus, een stad niet erg ver van Dayton. Ergens in februari ben ik met een paar anderen internationale studenten naar Columbus gereden om de wedstrijd Columbus Blue Jackets vs. Edmonton Oilers te zien. De verhouding speeltijd/onderbrekingen was een stuk beter dan bij het basketbal. Maar ook hier werd er tijdens de wedstrijd van alles het publik in geschoten (o.a. T-shirts en pizza’s) en moesten de cheerleaders wel erg vaak het ijs komen schoonvegen. De wedstrijd zelf was erg leuk om te zien. Helaas waren de Blue Jackets niet erg goed in afmaken en scoorden slechts 1 goal uit 40 schoten. De Edmonton Oilers deden het duidelijk beter met 3 uit 15.

Tijdens de warming up...
Tijdens de wedstrijd
Een week na de NHL wedstrijd ben ik ook naar een wedstrijd gegaan van de Dayton Flyers, het basketbal team van de universiteit van Dayton. Sport is hier op de Amerikaanse universiteiten echt belangrijk en wordt gebruikt om samenhorigheid te creƫren, maar ook om de bekendheid en status als universiteit te vergroten. Basketball is hier erg populair en eigenlijk de enige sport waarin de universiteit van Dayton redelijk goed in is. Het team heeft een eigen stadion met ongeveer 11.000 plaatsen. Mensen die hier 30 jaar geleden zijn afgestudeerd gaan hier ook nog regelmatig naar een wedstrijd. De Flyers wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 70-59 van Xavier University uit Cincinnati.

UD arena
Begin maart was het dan eindelijk de eerste vakantie van het semester en zijn we met bijna alle internationale studenten naar Miami Beach geweest. Sommigen van ons hadden op woensdag al vakantie en vlogen diezelfde dag al naar Florida. Helaas had ik woensdagavond nog les en kon ik pas donderdagochtend vertrekken. Toen we in het vliegtuig zaten kregen we een mailtje van Ahmed, mijn buurjongen hier in Dayton, met daarin een foto van zijn eerste nacht in Miami Beach, samen aan het partyen met Enrique Iglesias Haha.

Eenmaal aangekomen in Miami Beach zijn we meteen naar het strand geweest en hebben we nog wat gezwommen (terug in Dayton kreeg ik te horen dat er tijdens ons weekend een groep van 15.000 haaien voor de kust van Miami zwom…). Daarna hebben we ’s avonds een boottocht gemaakt langs de huizen van de Rich & Famous, zoals… geen idee meer. Aan het eind van de tocht zagen we nog twee wilde dolfijnen vlak voor de boot.

Miami Beach met Borja en Christelle
Bayside
Uitzicht op Miami vanaf de boot
De volgende dag zijn we naar het Miami Sea Aquarium geweest. Hier onder andere twee dolfijnen shows gezien en nog een show met zeehonden. En op het laatst de orka show! Toen we eenmaal een plaats hadden gevonden werd er omgeroepen dat de eerste vijf rijen, waaronder wij, zich in de ‘splash zone’ bevonden. Na even aarzelen zijn we toch maar even twee rijen hoger gaan zitten, wat uiteindelijk een goede keus bleek (zie onderstaande video). ‘s Avonds zijn we nog naar de boulevard geweest en hebben we gegeten bij Bubba Gump: de restaurantketen gebaseerd op de film Forrest Gump.



Met de box of chocolates
Zaterdag vroeg opgestaan omdat ik met Borja, Uxue en Charles een auto had gehuurd om naar de Keys te rijden. Dit is een groep eilanden in het zuiden van Florida en alleen bereikbaar via een snelweg over het water. Het Hertz mannetje vond dat Charles te lang was voor de auto die we hadden gehuurd dus kregen we gratis een upgrade naar een SUV! Om een beetje goedkoop een auto te huren moet je hier minimaal 25 zijn. Ik was de enige van onze groep die 25 was en dus de aangewezen persoon (op papier dan) om ons naar de Keys te brengen. Bijna alle auto’s in Amerika hebben een automaat, maar dit was eigenlijk juist erg gemakkelijk. Tijdens de route reden we over verschillende eilanden en veranderde de omgeving al snel van het drukke Miami en opvallen, naar een relaxt en meer een caribisch gevoel. Rond 2 of 3uur ‘s middags kwamen we aan op het laatste eiland Key West, waar we ons hotel hadden geboekt. Na het inchecken zijn we eerst naar het strand geweest en daarna nog even rondgehangen bij het zwembad van het hotel. ‘s Avonds zijn we naar het centrum van het eiland geweest om de zonsondergang te zien, rond te kijken, winkelen en te eten.

Onderweg naar Key West
Bij het hotel
Strand  Key West
Typisch huis op Key West

Op de laatste dag zijn we ’s ochtends weer vertrokken vanuit Key West, op weg naar de Everglades. Het weer was erg goed, en hebben onderweg een aantal keer gestopt op leuke plaatsjes. Ergens in de middag kwamen we eindelijk aan in de Everglades en hebben we een air boat tour gedaan en alligators gezien. Tegen de avond kwamen we aan in Fort Lauderdale waar ons vliegtuig de volgende ochtend zou vertrekken. We checkte in bij het hotel, zette de wekker op 5.30 en gingen slapen… Om 6.30 maakte Borja mij wakker met de mededeling dat de wekker het om een of andere reden niet deed. Snel omkleden en als een gek naar het vliegveld gereden. Gelukkig kregen we voorrang bij de security en waren we op tijd voor het vliegtuig.

Terugweg naar het vasteland
Bij de Everglades
Air Boat Tour

Terug in Dayton had ik twee dagen voor mijn midterm exams. Deze had ik gelukkig allemaal goed gemaakt en ik heb twee vakken nu afgesloten, allebei met een A-. Ohja, dit weekend was het ook Saint Patricks Day en vorig jaar scheen het een gekkenhuis te zijn op de campus en werd de universiteit beoordeeld als de beste campus in Amerika om Saint Patricks day te vieren. Dit jaar was het iets minder feest met SWAT teams, traangas, helikopter etc. Later hierover meer!