Translate

zondag 20 januari 2013

UD Campus


Hieronder een verslagje van wat ik de afgelopen week heb gedaan, plus nog wat informatie over de universiteit zelf!

De universiteit bezit (voor Amerikaanse begrippen) over een relatief kleine, maar drukke campus. De campus van UD kan gezien worden als een eigen gemeenschap binnen de stad. Iets was de universiteit uniek maakt is de studentenbuurt. In het verleden heeft de universiteit huizen in de omgeving opgekocht die grensden aan de campus. Deze aangekochte buurten (nu genaamd als de Ghetto en Darkside) worden gebruikt om studenten in te huisvesten. De huisjes zien er met haar veranda’s en houten buitenmuren allemaal echt Amerikaans uit. Ons appartementencomplex ligt trouwens op de rand van de Ghetto. Verder beschikt de universiteit bijvoorbeeld nog over 30 UD politie agenten die alleen over de campus patrouilleren. Deze agenten zijn er voornamelijk om de huisfeestjes een beetje in de hand te houden en zorgen ervoor dat overtredingen niet meteen resulteren in een strafblad of nachtje cel.


Sommigen huisjes op de campus zien er wat beter uit
dan andere...
Vorig weekend zijn onze Amerikaanse kamergenoten gearriveerd, samen met 2 xbox 360’s. Kyle en Ralp zijn twee Amerikanen met Italiaansbloed uit New Jersey en Columbus! Ze studeren beide mechanical engineering, maar hun waarde passie is volgens mij schelden tijdens het gamen. Verder zijn het super relaxe gasten om mee rond te hangen. Hierover later nog vast meer…

Stonemill Road bij zonsopkomst (met dank aan de jetlag)


Deze week had ik ook mijn eerste colleges. De colleges zijn allemaal wel goed te volgen en, voor zover ik het al kan beoordelen, niet moeilijker dan in Nederland. Wel wordt er meer participatie van de studenten verwacht en telt dit ook voor een relatief groot deel mee in de eindbeoordeling. Verder is het verschil met in Nederland dat je iedere week wel iets moet inleveren en de belasting dus wat hoger is.


Verder deze week naar Indianapolis geweest voor een NBA game van de Indiana Pacers vs. Houston Rockets. Ik was volgens mij als enige van onze universiteit voor de Rockets met Hayden & Lin, maar van een Linsanity was die avond geen sprake. De Indiana Pacers wonnen uiteindelijk met 105 tegen 95. Gister zijn we met de uitwisselingsstudenten naar een shopping mall in Cincinnati geweest.

Pacers vs. Rockets
 

Inmiddels ook de eerste Amerikaanse parties gehad. Vorig weekend een huisfeestje in ons appartementencomplex. Hierbij werd ik meteen geïntroduceerd met de Amerikaanse drinkinggames als Boom, flipcup en tits. Donderdag was er ook een feestje omdat Lucia, een Spaanse uitwisselingsstudente, jarig was. En gister nog naar een huisfeestje geweest in de Ghetto. In het weekend zijn er in iedere straat wel minimaal 5 huisfeestjes en kan je overal gewoon naar binnen lopen. Ook fijn dat je niet te hele avond van die popie jopie muziek hoort, maar de goede oude tijden van Blink-182 en Sum 41 etc. hier weer tot leven komen!

Feestje met Ahmed & Ralph
Huisfeestje met Lucia, Riho & Ahmed
Zonsondergang (met dank aan Audrey)
Tot slot even een kleine poule opgezet waarover mijn volgende blog moet gaan. Stemmen kan helemaal bovenaan, aan de rechterzijde van het scherm!

Tot de volgende keer en geniet van de sneeuw ;)