Translate

donderdag 7 februari 2013

Chicago

Allereerst bedankt voor het stemmen. De optie kookkunsten en extra kilo’s hebben de poule gewonnen met 44% van de stemmen!

Weer is Ohio is erg onvoorspelbaar
Omdat ik met drie medestudenten samen in een appartement zit, zijn wij niet ingeschreven in een zogenaamd maaltijdenplan van de Universiteit. Dit scheelt me ongeveer 1600 dollar, maar ook 21 maaltijden per week. De eerste week zijn we dan ook veel uit eten geweest in Brown Street; een straatje dat grenst aan de campus en waar allemaal winkeltjes te vinden zijn. Daarna was er een pasta week waarin ik in minimaal 10 pasta heb gegeten (’s middags wordt er meestal ook warm geluncht onder de internationale studenten). De laatste twee weken zit er gelukkig wel wat meer variatie in het avondeten. Af en toe worden er gezamenlijk gegeten met ongeveer 6 personen. Vorige week hebben Ralph, Charles en ik bijvoorbeeld Italiaanse panini’s  gemaakt voor 13 personen!  En anders eet ik vaak samen met mijn kamergenoot Charles of mijn Spaanse buurman Borja. Dit beperkt zich tot nu toe eigenlijk uitsluitend nog tot magnetronmaaltijden.

Italiaanse panini's voor 13 personen
Omdat Amerikanen alleen plastic brood verkopen dat na 3 weken nog steeds hetzelfde smaakt, bestaat mijn ontbijt meestal alleen uit cornflakes. Gelukkig zijn daar wel meer dan 100 verschillende soorten in de verkrijgen zodat er toch nog wat te variĆ«ren valt. Inmiddels heb ik ook een weegschaal gevonden in het sportcomplex. Vorige week stond de teller op +1,2 kg. Daarom is vanaf nu het voornemen om twee keer in de week te gaan sporten…

Chicago in zicht!
Afgelopen weekend zijn we met een groep studenten van hetzelfde appartementencomplex naar Chicago gegaan. De meerderheid ging met de bus, maar ik kon gelukkig met iemand meerijden in de auto. Na 4,5 uur in de auto gezeten te hebben zagen we vrijdagochtend de wolkenkrabbers in te verte verschijnen van de op twee na grootste stad van Amerika. Ons hotel lag middenin het centrum waardoor we alles mooi lopend konden bezoeken. In de 3 dagen dat we in Chicago waren hebben we onder anderen het Millenium Park, Lake Michigan, Hancock Tower, Willis Tower (hoogste gebouw in Noord-Amerika), The Art Institute (inclusief een paar Van Goghjes) en The Field Museum of Naterual History bezocht. Het was retekoud maar ook supervet!

Over drie weken begint hier de eerste spring break al. Tot dan.

T-Rex Sue in The Field Museum of Natural History

Uitzicht vanaf de Willis Tower: 442 meter hoog

Glazen vloer in de Willis Tower

Famous Chicago pizza

Onder de Cloud Gate in het Millennium Park

Schaatsen in het Millennium Park

Uitzicht vanaf de Navy Pier

Zonsondergang vanaf de John Hancock Tower

Uitzicht John Hancock Tower by night